А завтра свiт прокинеться без мене

А завтра світ прокинеться без мене.
Трамваї мчатимуть за ріг,
І шикуватимуться жовті клени
Уздовж невиспаних доріг.
 
Ітиме дощик по слідах, що тануть,
Змиватиме до чорних дір.
Він перетворить пам'ять в білу пляму,
Заповнить тугою ефір.
 
І раптом стане тихо й  надто пізно. 
Слова, не сказані колись, 
Пожухлим листям встелять бездоріжжя,
Куди навкруг не оглянись. 
 
Застигне час мов айсберг в океані,
Крізь пальці витече тепло. 
Залиш собі всі пікселі та дані -
Єдине, що ще збереглось. 
 
Вони блукатимуть посеред ночі,
А вдень плекатимуть печаль.
Роби тепер із ними все, що хочеш.
Не встигли ми... Чи ти? На жаль.


Рецензии