Не твои шаги..

Будто сердце моё растерзав на куски,
Что беснуетесь, псы, в этой бездне ночи
Обреченная мысль, как рухнувший голубь,
Что крылья сломал - уже не взлетит

Ждать тебя бесконечно - мучение
Как ты.. Где, в каких дебрях блуждаешь
Я  так мёрзну под этими ливнями,
Кого о спасенье молить, ты не знаешь?

Звуки шагов .. Считаю их мысленно
А они не твои.. Затихают вдали
Осень, осень, забинтуй мне туманами
Саднящие раны души

Безумные псы, не лютуйте неистово,
Точно намерились мир поглотить
Сегодня есть я - этой ночи бессонница
Эй, люди, не спите, дверьми заслонясь.




*****


БАНА ГАЙТУКАЕВА
Кху сан дагах д;къа диъча санна,
Ж1аьлеш, шу ма ч1ог1а карзахдевлла.
Т1емаш кегдеш, лаьтта боьжча санна,
Сан ойланийн кхокха ма г1елбелла.
Со г1елъелла хьоьга кхин сатийса,
Ткъа хьо мичхьа, ткъа хьо муха веха?
Со шелъелла кху дахкарлахь лийча,
Ас кхин хьаьнга сайна орца деха?!
Когийн тата... Дагардо ас сица...
Ткъа уьш нехан хуьлу, д1адов геннахь...
Гуьйре, гуьйре, хьайн дахкаран киса
Хьарчадехьа сан йогучу чевнех.
Ж1аьлеш, тховса дуьне даа санна,
Ма летийша шу сел карзахдовлий.
Со ю тховса кху дуьненан ох1ла -
Х1ей нах, д1а ма дийша, не1арш къовлий.


Рецензии
Маша Аллах1! Дашо,баркалла Банин кхолларалла оьрсийн маттахь денйарна!
Дика гочдар ду, сан йиша.

Петимат Абубакарова   09.08.2023 15:49     Заявить о нарушении
Dela reza xila, Petiman. Ga1za t'oal xan jallera. X1 u x'al du shu'gax'?

Дашо Аргунская   17.08.2023 20:36   Заявить о нарушении