Настанет год России чёрный год

Не має сенсу у війні Росії в Україні,
Не має й не було, хоч як тут не дивись,
І все тому, що голови Кремля на вік провинні,
Хоч як тут не воюй, хоч як не боронись.

Було вже всякого в історії країн  великих,
І генії були, й розумніші у всякий час,
Та всякий раз кінчалось все єдиним лихом,
Під Сталінський, і Ленінський, і Єльцінський  указ.

Без сумніву ніхто на світі двічі не живе,
А всякий, хто живе той все по своєму міркує,
І хоч і це вже на сьогодні зовсім не нове
Та всякий Кот в Москві по старому про це трактує.

І все ж війною в світі миру не здобудеш,
Не знищить всіх по цей бік і по той простий народ,
Хоч як тут Ртутін ти народом не гордуєш,
Прийде й на Кремль в Москві  «Росії чорний год».

І буде всіх їдою: голод, смерть, і кров,
Коли дітей, і старців, і жінок,
З корони скинутих вас не збереже ні слава ні закон.
Писав отак про це давно Михайло Лєрмонтов
Один із кращих на Русі серед не признаних ікон.

05.12.2023


Рецензии
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.