Агни Парфэнэ

***

"Марие, Дево" Святителя Нектария Эгинского

1

Марие, Дево Чистая,
Пресвятая Богородице,

[Припев: Радуйся, Невесто неневестная!]

2

Царице Мати Дево,
Руно всех покрывающее,

[Радуйся, Невесто неневестная!]

3

Превысшая Небесных Сил,
Нетварное Сияние,

[Радуйся, Невесто неневестная!]

4

Ликов девичьих Радосте,
и Ангелов Превысшая,

[Радуйся, Невесто неневестная!]

5

Небес Честная Сило,
и Свете паче все светов,

[Радуйся, Невесто неневестная!]

6

Честнейшая Владычице
всех Небесных Воинств,

[Радуйся, Невесто неневестная!]

7

Всех праотцев Надеждо,
пророков Исполнение,

[Радуйся, Невесто неневестная!]

8

В подвизех Ты — Помоще,
Кивоте Бога Слова,

[Радуйся, Невесто неневестная!]

9

И девам — Ликование,
и матерем — Отрадо,

[Радуйся, Невесто неневестная!]

10

Целомудрия Наставнице,
душ наших Очищение,

[Радуйся, Невесто неневестная!]

11

Покрове ширший облака,
и страждущих Пристанище,

[Радуйся, Невесто неневестная!]

12

Немощных Покров и Заступнице,
Надеждо ненадежных,

[Радуйся, Невесто неневестная!]

13

Марие — Мати Христа —
Истиннаго Бога,

[Радуйся, Невесто неневестная!]

14

Ааронов Жезле Прозябший,
Сосуде тихой радости,

[Радуйся, Невесто неневестная!]

15

Всех сирых и вдов Утешение,
в бедах и скорбех — Помоще,

[Радуйся, Невесто неневестная!]

16

Священная и Непорочная,
Владычице Всепетая,

[Радуйся, Невесто неневестная!]

17

Приклони ко мне милосердие
Божественнаго Сына,

[Радуйся, Невесто неневестная!]

18

Ходатайце спасения,
припадая взываю Ти:

[Радуйся, Невесто неневестная!]

***


Рецензии