на зворотi

Поцілувати б...
стільки образів.
І як образу - загасити в соді
(ну хто кого читає на звороті?),
сухому ранку - надсухий язик.
І марка залишилась листоноші.
У зграї, де не перелітні ноші.
І торба тягне, як всесвітній гріх.
Набухла рясно - солодко і гірко.
Кому читати на звороті збірку?..
зібрати щось...
бодай отой горіх -
обізнаний куточок при долоні.
То все пусте, а "Сільванер" - холоне.
Трофейний кутній градус з-за Дунаю.

...і думала вона кудись за край.
і все дивилась в очі листоноші.
такі близькі.
і нелюдськи хороші...
на звороті


Рецензии